Proponujemy Państwu objęcie stałym nadzorem punktów sieciowych gastronomicznych, handlowych, franczyzowych w zakresie wdrożenia systemu HACCP.

Wysokie normy jakości i bezpieczeństwa żywności obowiązują wszystkie podmioty, które są częścią tzw. łańcucha żywnościowego, a więc biorą udział w produkcji, przetwórstwie, transporcie i dystrybucji żywności. Dzięki swojej uniwersalności normy HACCP z powodzeniem sprawdzą się w gastronomii, w przedszkolu, w firmach transportowych czy też sklepach spożywczych. Przestrzeganie norm HACCP, to ważny element wymogów sanitarnych dla wszystkich firm, które mają związek z produkcją, przetwarzaniem lub dystrybucją żywności. Brak wdrożenia systemu HACCP, może narazić Państwa na poważne kary i sankcje ze strony Sanepidu.

Nasze przedsiębiorstwo zajmuje się opracowaniem dokumentacji, szkoleniami oraz wdrożeniami systemu HACCP w sieciach handlowych i gastronomicznych. Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie, dobierając optymalne metody wdrożenia. Przeprowadzamy Państwa firmę przez cały proces implementacji systemu, a także zajmiemy się monitorowaniem przestrzegania norm.

Nasza kompleksowa oferta obejmuje:

1SZKOLENIA - Udostępnienie dedykowanych szkoleń w formule e-learning z zakresu HACCP/GHP/GMP w oparciu o platformę HACCP Online lub przeprowadzenie szkoleń stacjonarnych dla pracowników oraz kierowników punktów sieci.

2DOKUMENTACJA - Przygotowanie dedykowanej dokumentacji HACCP/GHP/GMP dla każdej placówki w oparciu o aktualne prawo żywnościowe, a także jej bieżąca kontrola i aktualizacja.

3AUDYTY WEWNĘTRZNE - Kontrola wybranych placówek, sprawdzenie przestrzegania procedur i sporządzanie raportów z określeniem obszarów do poprawy.  

4BADANIA - Pobieranie próbek do analiz laboratoryjnych, wykonanie testów.

5DORADZTWO - Pełne wsparcie merytoryczne doświadczonych doradców ds. Bezpieczeństwa Żywności, w tym bieżące konsultacje, rozwiązywanie problemów (np. z Sanepidem).